KAJ VSE JE PRODAJA IN MARKETING

Ciljna skupina: vsi zaposleni v malih podjetjih, socialni podjetniki, etični in družbeno odgovorni podjetniki

 

Čas trajanja: 90 min

 

Kotizacija na udeleženca:  120 EUR+ddv

Kdaj: petek, 20. 9. 2019 od 11.00 – 12.30

Kje: dvorana TOTI DCA, Gorkega 34, Maribor

 

Več o delavnici:

Osebni marketing je prodaja, ki se začne se pri posamezniku. Na delavnici se bomo seznanili o načinih kako se lahko samozaposleni promovira in kako lahko promovira in posledično prodajajo zaposleni v podjetju. Na delavnici se bomo naučili kako lahko enostavno naredimo več kot se od nas pričakuje. Najbolj učinkovit je tisti marketing, kjer ostanemo to, kar smo, počnemo strastno, brez velikega napora. Prepoznati moramo svojo vizijo in kako jo uskladimo z vizijo podjetja. 

Vsak marketing ima svoj vpliv na okolico. Zato je zelo pomembno je, da uporabljamo etični marketing, tj. marketing s pozitivnim družbenim in okoljskim učinkom ne glede na vrsto izdelka in storitev vplivamo na okolico in na odnose z deležniki podjetja. Z etičnim marketingom prevzemamo odgovornost za svoje vplive.

 

Del marketinga je tudi samopromocija, ki jo izvajamo sami in preko zaposlenih in z vsem, s čemer komuniciramo z okolico, strankami in javnostjo. To so logotipi, blagovna znamka (kako ju ločimo), kako uporabljamo družabna omrežja, kakšna so orodja samopromocije preko dogodkov in odnosov z mediji in plačanih oglasov.

Kognitivni marketing predstavlja način povezovanja s strankami na osebnem nivoju. Uporablja predstave, ki jih posameznik že ima, na način, ki znamki dovoljuje, da se z njimi poistoveti. Povezati se s stranko pomeni, da se v njej vzbudi zvestobo do znamke, predstavnika in promotorja, vendar to ni vedno enostavno. Na delavnici bomo pogledali, kako se lahko kognitivni marketing uporabi v praksi in kako nam lahko pripomore pri povečanju lastne prepoznavnosti.

Predavatelja:

Martina Brajlih.jpg

MARTINA BRAJLIH univ. dipl. inž. rač. in inf

Martina Brajlih univ. dipl. inž. rač. in inf. ima večletne izkušnje iz prodaje, raziskave iz področja nevromarketinga, predstavitve na mednarodnih konferencah, stalno izobraževanje na področju kognitivnega marketinga in kognitivne znanost

Miro Mihec 2.jpg

MIRO MIHEC univ.dipl.ekon

Miro Mihec univ. dipl. ekon, 10 let prakse v izvajanju izobraževanj, delavnic in storitev s področja etičnega marketinga z družbenim učinkom, vodenje projektov (Maribor, evropska prestolnica socialne ekonomije, Očistimo Slovenijo v enem dnevu, Drnovškovo gibanje za pravičnost in razvoj, gibanje Ko dvignem sebe, dvignem Maribor…), organizacija dogodkov (Neal Donald Walsh v Sloveniji, konference in srečanja za Združenje Socialna ekonomija Slovenije…), soorganizacija Finale Horus nagrade za družbeno odgovornost 2011, finale  družbeno odgovornih praks 2013, Odlikovanje predsednika republike Slovenije za red in zasluge (Očistimo Slovenijo) 2012, Drnovškova mandala 2006