Vaje in nasveti za življenje brez bolečin v mišicah - II.del

ZDRAVE NAVADE 

 ZA OZDRAVITEV FIZIČNEGA TELESA

Čas v katerem živimo, prinaša s seboj zelo nezdrav način življenja. Človek je vedno bolj odtujen od naravnega življenjskega ritma.

Tu predstavljen metodični niz« ČAS ZA SEBE IN ZA ZDRAVJE SI MORATE VZETI« vsebuje izbor telesnih vaj ter vaj za pravilno dihanje, sproščanje in premagovanje telesnega ravnovesja.

Skoraj ni odraslega človeka, ki ne bi poznal bolečin v mišicah in sklepih. Vzroki so lahko različni, od poškodb pri nesrečah ali zaradi nezdravega načina življenja, do nepravilnih gibov pri delu ali športu, ipd. Za lajšanje bolečin se poslužujemo tablet, raznih terapij in vaj ter masaž fizioterapevtov. Veliko pa lahko za preprečevanje ali lajšanje naredimo tudi sami.

Delavnica poteka v obliki predavanja in praktične predstavitve metode ter vaj za izboljšanje gibalne sposobnosti in preprečevanja bolečin. Izvedeli boste kako lahko izboljšate svoje zdravje v različnih življenjskih okoljih, tako doma, kot na delovnem mestu. Največ pozornosti bomo posvetili zavestnemu nadzoru nad mišicami, saj večina kroničnih bolečin v mišicah nastane zato, ker so mišice podzavestno ves čas napete. Z zavestnim nadzorom nad mišicami se boste naučili sproščanja le-teh. Skozi vaje boste ozavestili pomen sproščenosti in globokega dihanja, pozornosti in uravnoteženega gibanja za ogrevanje telesa, povečanje krvnega obtoka in dovoda kisika v mišice ter posledično pospeševanje presnove, večjo odpornost in občutka sreče.

Predavateljica Mirica Rutnik

diplomirana fizioterapevtka in samostojna svetovalka Bownove in Emmet terapije, ki svoje znanje že 25 let posreduje preko terapevtske masaže, ter tudi kot vaditeljica individualne in skupinske vadbe

UDELEŽENCI PREJMEJO

ustrezno pripadajoče gradivo

uporaba gradiva v domačem okolju

 
CILJ DELAVNICE
  • ozavestiti vzroke bolečin v mišicah

  • s pomočjo praktičnih vaj osvojiti načine za izboljšanje gibalnih sposobnosti

  • preprečevanje vzrokov za nastajanje bolečin

  • spoznati enostavne vaje, ki jih lahko izvajamo med vsakodnevnimi opravili - izboljšajo kvaliteto življenja

  • delavnica praktičnih ukrepov samopomoči.

SPOZNALI BOSTE:
  • vaje za stabilizacijo hrbtenice in medenice

  • vaje z vidika taoizma, ki dajejo poudarek na živčevje

  • zakaj pride do stresa in kako se mu lahko izognet

  • kaj povzroča zategnjenost mišic in kako si lahko sami pomagate in stanje izboljšate

  • kako sta povezana hrbtenica in možgani

LOKACIJA: Zagrebška cesta 28, Maribor, predavalnica THS

KDAJ: četrtek, 5. september 2019 ob 14:00 do 15:30

Kotizacija na udeleženca:

90 EUR + DDV

Splošni pogoji prijave:

Prijava je obvezna. V kolikor se delavnice ne morete udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24ur pred dogodkom. V kolikor se ne odjavite, vam zaračunamo stroške v višini 20 EUR .