• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Delavnica z Metko

Prigrizek za

v torbico ali žep

O delavnici

Vsebina delavnice:

  • Vloga hrane za naše zdravje, počutje in energijo

  • Načrtovanje in priprava zdrave malice

  • Praktična priprava in degustacija različnih zdravih malic

Cilj delavnice:

Ozavestiti pomen kvalitetne prehrane pri zdravljenju in ohranjanju zdravja, dobrega počutja in več energije. Udeleženci bodo pridobili znanje načrtovanja in priprave zdrave malice. V praktičnem delu si bodo pripravili nekaj obrokov, pridobili recepte in recepturo, ter hrano seveda tudi degustirali. 

 

Ciljna skupina: VSI ZAPOSLENI

Čas trajanja: 90 min

Kotizacija na udeleženca: 40 EUR+ddv (vključuje surovine za pripravo obroka in degustacijo)

 

Kdaj: četrtek, 12. 9. 2019 od 14.00 – 15.30

Kje: v sejni sobi THS, Zagrebška cesta 28, Maribor

 

Več o delavnici:

Ljudje se vedno bolj zavedamo, da je od naše hrane odvisno naše zdravje, počutje in energija. Zato se veliko ljudi želi naučiti organizirati čas za pripravo vsakodnevnega zdravega obroka. V uvodnem delu delavnice zato ozavestimo pomen hrane za kvaliteto življenja, pogovarjamo se o tem kaj je zdrava hrana, kako jo prepoznamo, pridelamo ali kupujemo in kakšen vpliv ima na naše zdravje.

V hitrem tempu življenja, kot ga živimo danes, je zelo pomembna dobra organizacija časa tudi pri pripravi obrokov, saj le-tako ne bomo segali po najhitrejših in najbolj enostavnih rešitvah, kot je industrijsko pripravljena hrana, okrepčevalnice hitre prehrane, sendviči in podobno.  Metka in Tina vesta, da lahko zdravo jemo tudi, če nimamo veliko časa. In tega se lahko vsi naučimo. Na delavnici bodo udeleženci dobili veliko idej za predpripravo in pripravo malic, recepte in recepturo. Jedi bodo tudi pripravili in seveda tudi degustirali.

Domov bodo odšli z novim znanjem za pripravo zdravih obrokov za izboljšanje in ohranjanje zdravja, več energije ter sproščen um in telo.

Ne čakajmo na bolezen ali slabo počutje, začnimo postopoma spreminjati svoj jedilnik. Z zamenjavo živil korak za korakom spreminjamo tudi svoje počutje.

 

O predavateljici: Metka Ternjak Gomboc, kemik, ki že štiri desetletja strastno vrtnari, saj iz lastne izkušnje potrjuje, da je hrana zdravilo. Skupaj s hčerko Tino Ternjak, ki je univerzitetna diplomirana inženirka kmetijstva, sta avtorici knjige o prijaznem vrtnarjenju, voditeljici Delavnic zdravja – naredi sam in oddaje Vrtičkanje na POP TV. Tina pa se je še dodatno praktično usposabljala na področju ekološke pridelave, kompostiranja, semenarjenja eksotičnih zelenjadnic in molekularne genetike na ekoloških kmetijah v okviru mednarodnih izmenjav. Svoja znanja nenehno izpopolnjujeta in medsebojno izmenjujeta, v stilu dobrega medgeneracijskega sodelovanja izkušenj in znanja. 

Metka Ternjak Gomboc, ob hčerki Tini Ternjak soavtorica knjige o prijaznem vrtnarjenju, sovoditeljica oddaje Vrtičkanje na POP TV

Splošni pogoji prijave:
Prijava je obvezna. V kolikor se delavnice ne morete udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24ur pred dogodkom.
V kolikor se ne odjavite, vam zaračunamo stroške v višini 20 EUR.

Hvala za prijavo!